28 Şubat 2011 Pazartesi

Buttermilk Biscuits (KFC sevenlere)


Selamlar herkese ! :) Bu haftasonu KFC'de yemek yeme sebebim olan biscuitleri evde denemek istedim. İlk deneme için hiçte fena olmadı. Görüntüsünü bilmem ama tadı mükemmeldi herkese tavsiye ediyorum. Üzerine bal ve tereyağ sürerek afiyetle yedik!...Tarife geçiyorum hemen.. :)

1 yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir tatlı kaşığı çay kaşığı tuz
1 kaşık toz şeker
100 gr tereyağı
1 su bardağı süt

Üstüne:
2 kaşık süt
1 yumurta

Yumurta, şeker, tuz,süt ve tereyağını bir kaba alalım ve karıştıralım. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş yedirerek hamurumuzun kıvamına gelmesini sağlayalım. Eğer cıvak bir kıvam alırsa tezgaha alıp unlayarak yoğuralım. Hamur yapışmaz kıcama gelince 5-10 dk dinledirelim. Daha sonra merdanemizle 1,5 cm kalınlığında açalım. Yuvarlak bir kalıpla keselim. En son olarak yumurta ve 2 kaşık sütümüzü çırpalım ve biscuitslerimizin üzerine sürelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, 180 derece ısıda pişirelim. 

Afiyet olsun! :)

13 Şubat 2011 Pazar

Elmalı Turta İsteyen? :)



 Selamlar herkese....:)

 Ah elmalı turta, kurabiye, tart ve türevleri ahh...bana küçüklüğümü hatırlatır hep evdeki bu koku.. Küçükken teyzemin eteklerine yapışırdım bana elmalı kurabiye yapsana diye. Her yediğimde beni alıp götürür çocukluk yıllarına. O zamanlar büyükler "keşke senin yaşında olsam" dediklerinde anlam veremezdim. Yaşımı sorduklarında hep bir yaş daha büyük söylerdim :) Nasıl güzel yıllarmış o yıllar.. Sanki insanlar bile bir farklıymış. Dürüstlük, dostlukmuş hep ön planda olan..Bak hüzünlendim şimdi :) Tarife geçmeden herkesin Mevlid kandilini şimdiden kutluyorum. Kandiliniz mübarek olsun...


TART HAMURU

175 gr tereyağ
3-3,5 su bardağı un (hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri

HARÇ İÇİN;

4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir su bardağı ceviz

Unumuzu bir kabın içine alalım. Ortasını havuz gibi açıp diğer malzemelerimizi ekleyelim. Tüm malzemelerimizi yoğuralım. Kulak memesinden biraz sert bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hamur kıvamını alınca yarısını ayırıp buzdolabına alalım. Diğer yarısını yağladığımız tart kalıbına yayalım. 

Daha sonra 4 adet elmamızı rendeleyelim. Elmaları ceviz parçaları ve tarçını ekleyip rengi dönene kadar karıştıralım. Harcı biraz soğutalım ve daha sonra tart hamurunun üzerine yayalım. Son olarak yarısını buzdolabına ayırdığımız tart hamurunu da üzerine rendeleyelim. Önceden 180 derecede ısıttığımız
fırında pişirelim. Soğuyunca üzerine pudra şekerini eleyelim. 

Afiyet olsun....


3 Şubat 2011 Perşembe

Kestaneli Rulo Pasta



Selamlar herkese :) 

Bugün Balıkesirde duruşmam vardı arkadaşlar..duruşmaya girdim çıktım ve dönüşte Bursa'da bir mola verdim. Eee Bursa'ya uğramışken kestane şekerlerini ve bilumum kestane içeren ıvır zıvır almayı ihmal etmedim :) Eve geldiğimde bunları değerlendirmezsem gece rahat uyuyamıyacağımı farkedip en pratik pastalardan biri olan rulo pasta yapmaya karar verdim. Tarifine gelince;

Pandispanya için malzemeler;

1 çorba kaşığı tereyağ
4 yumurta (sarısı ve beyazları ayrılacak)
7 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
bir çay kaşığı kabartma tozu 

Kreması ;

1,5 paket Krem şanti
Bir bardak kestane püresi
80 gr bitter çikolata 

İç malzeme olarak ;

Kestane şekeri 

-Öncelikle yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayırıyoruz.
-Yumurta sarısı ve tereyağ ve 2 çorba kaşığı şekeri iyice çırpıyoruz. 
- Diğer yanda yumurta beyazlarını 1 çimdik tuzla 30 sn çırpıp 4 corba kaşığı şekeride ilave ederek katı bir krema kıvamını alana kadar mikserle yüksek hızda çırpıyoruz.
- Yumurta sarılarına kakao, un ve kabartma tozumuzuda ilace ederk karıştırıyoruz.
-Bu karışımı yumurta beyazları ile el blenderıyla yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Geniş dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip, karışımı döküruz. Kaşıkla her yere eşit miktarda yayılmasını sağlıyoruz.
-Önceden ısıtılmış 175 derce fırında pişiriyoruz. 
-Kek piştiğinden fırından cıkartıp yaglı kagıtla birlikte keki rulo yapıyoruz ve keki sogumaya bırakıyoruz.

Krema ;

1,5 paket krem şantiyi 1-1,5 su bardağı sütle çırpıyoruz. İçine kestane püresini atıp mikserle çırpmaya devam ediyoruz. Diğer yanda çikolatayı benmari usulü eritip ılınmasını sağladıktan sonra erimiş çikolatayı kestaneli krem şantimize döküyoruz. Bir süre daha çırpıp kenara alıyoruz. 

Dinlendirmek için rulo yaptığımız keki açıp içine kremamızın yarısını döküyoruz. Ortasına kestane şekerlerimizi yayıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt yardımıyla birlikte tekrar rulo yapıyoruz. Bir yandanda yağlı kağıdı kekin üzerinden ayırıyoruz. En son olarakta kalan kremamızı rulomuzun etrafına sürüp, istediğimiz şekilde süslüyoruz. 

Üzerine çikolata parçaçığı, hindistan cevizi gibi çeşitli malzemeler döküp süsleyebilirsiniz.. 

Sevgiler.......














2 Şubat 2011 Çarşamba

Sevgililer Günü Kurabiyeleri




Madem Şubat ayına girdik..bu ayın anlam ve önemine uygun birşeyler yapmamız gerek dimi?  Kurabiyeler göndereceğim arkadaşıma da umarım aşk dolu ve mutlu bir yılı beraberinde getirir.. 


Sevgililer Günü Kurabiyeleri